Bizimle iletişime geçin

Haberler

HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDEN MESLEĞE İLK ADIM

Yayınlanma

Tarih

Üniversitemiz Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulunda yüksek öğrenimlerine devam eden Hemşirelik Bölümü ikinci sınıf öğrencileri düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attı. Düzenlenen törende 62 öğrenci, mesleğe ilk adımı temsil eden beyaz önlüklerini giydi.
Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulunda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Suzan Tek Ayaz, ilçe protokolü öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Sağlık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Suzan Tek Ayaz yaptı. Ayaz konuşmasında : “Bugün burada bir ömür boyu devam edecek meslek yolculuğunuzun simgesi olan “beyaz önlük giyme” törenini gerçekleştiriyoruz. Önlüğünüz, formanız,  aydınlığın, asaletin, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun, din, dil, ırk, cinsiyet, millet ayrımı yapmadan dürüstçe çalışmanın simgesidir. Sizlerin ilkeli, kaliteli, toplumsal değerlere saygılı, bilimsel bilgiyle donanmış, sorumluluk alan, yetkin birer hemşire olma yolunda ilk adımlarınızı attığınız mesleğimizi, okulumuzu ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyoruz. Bugün beyaz önlüklerinizi giydirmenin mutluluğunu, 4 yılın sonunda edeceğiniz yeminle sizleri mezun etmenin gururuyla taçlandıracağız.  Buraya gelirken gösterdiğiniz başarıyı yürekten kutluyoruz. Bu istek ve motivasyonunuzun artarak devam etmesi için tüm hocalarımızla birlikte yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz” dedi.
Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, sağlık çalışanı olma yolunda ilk adımlarını ‘Beyaz Önlük’ giyerek atan Üniversitemiz Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencilerine önlük giydirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasının devamında: “Sevgili Öğrencilerim! Beyaz önlüğün renginin ak ve paklığı kadar mesleğinizin de ak ve pak olduğunu bilmenizi isterim. Hepinizi canı gönülden tebrik ederim. Salgın sürecinde bir kez daha gördük ki sağlık alanında başta hekimlerimiz olmak üzere hemşirelerimiz, ebelerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımız çok önemli bir görev ifa etti. Halen de özveri ile ifa etmeye devam ediyor.  Her işin başı sağlık. Sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor. Dolayısıyla sağlık süreçlerinin yönetilmesinin mimarları sizlersiniz. Gelecekte bayrağı abiler ve ablalarınızdan sizler alacaksınız. Sağlık Yüksekokullumuzun da bu temelde Akdağmadeni ilçemiz özelinde geleceğin hemşirelerini yetiştirmek gibi bir misyonunun olması çok anlamlı ve değerli. Özellikle ilçelerimizde eğitimlerini sürdüren öğrencelerimizin her zaman yanlarında olacağımızı ifade etmiştim.  Bugün de bu mutlu anlarında öğrencilerimizin heyecanına ortak olmak istedik.  Bizim eğitim-öğretim süreçlerinde amacımız sizi buradan donanımla bir şekilde mezun ederek meslek hayatınıza atılmanızı sağlamak. Onun için var gücümüzle çalışıyoruz. Eğitim-öğretim süreçlerinin yönetilmesinde bizlerden ne talebiniz oldu ise hiç birine hayır demeden karşılamaya çalıştık. Sizler bu ülkenin yarınları ve geleceğisiniz. O açıdan hepinizi kutluyor ve heyecanınızı paylaşıyorum. İyi ki varsınız ve iyi ki bizimlesiniz. Çok anlamlı ve meşakkatli bir mesleği seçtiniz. İnanın bu meslek onuru ve şerefi içerisinde yarın mezun olduğunuzda hem insanlığa, hem topluma hem de birey olarak aileniz ve kendinize çok büyük değer katacaksınız. Bundan emin olabilirsiniz. Bu duygularla beyaz önlük giyen öğrencilerimizi tebrik ediyor bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. ” dedi.
Törende Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel, “Plastik Hayatlar ve Kanser” konulu bir konferans verdi. Plastik ürünlerin kullanımının artması dolayısı ile özellikle de sıcak yiyecek ve içeceklerin plastik kaplara konulması dolayısı ile çok fazla kimyasalların çözünerek vücudumuza geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Hamdi Temel, belli bir zaman sonra bu çözünen kimyasalların vücudumuzda etkileşimler yaparak zarar verebileceğini dile getirdi. Son yıllarda plastikler ve mikro plastikler ile ilgili çalışmaların arttığını belirten Prof. Dr. Hamdi Temel,  “Ne yazık ki anne sütünden tutun, dışkılarda, bebeklerin plasentasında bile mikroplastiklerin bulunuyor. Belki şuan için bu mikroplastiklerin bir zararı görünmemektedir. Ancak yıllar sonra bu mikro plastikler vücutta birikerek nasıl bir zarar verebileceği kestirilememektedir. Plastikler çözünse ayrı dert çünkü toprağın, suyun ve havanın fiziksel ve kimyasal yapısını bozuyor. Çözünmese ayrı dert, hayvanlar yiyerek ölümlerine ve yaralanmalarına neden oluyor” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler beyaz önlüklerini giymenin mutluluğunu yaşadı.

Okumaya devam et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Lavanta Üzerine Yeni Kitap

Yayınlanma

Tarih

Yazar

Editörlüğünü Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamdi Temel’in yaptığı, Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve Antalya Nobel Kitabevi tarafından yayımlanan ‘ Sağlık Bilimleri Açısından Lavanta’ adlı akademik kitap raflardaki yerini aldı.

Lavanta bitkisinin sağlık bilimleri açısından değerlendirildiği ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar’ın önsözünü yazdığı 243 sayfadan oluşan kitaba, 27 farklı Ana Bilim dalından 41 öğretim üyesi katkı sağladı.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı ve kitap editörü Prof. Dr. Hamdi Temel, lavanta bitkisinin sağlık bilimleri açısından değerlendirildiği kitabın önemli bir akademik boşluğu dolduracağını söyledi.

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde de yetiştirilmeye başlanan lavanta bitkisine hazırlanan kitapla bilimsel açıdan da dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Prof. Dr. Temel, “Hazırladığımız kitap, alandaki akademik çalışmalara ve yeni projelere ilham kaynağı olacak ve Yozgat’ın lavanta ile özdeşleşmesine önemli bir katkı sağlayacak” dedi.

Kitap editörü Prof. Dr. Hamdi Temel, hazırlanan kitabı Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar’a takdim etti. Rektör Evren Yaşar, ‘Sağlık Bilimleri Açısından Lavanta’ adlı kitabın hazırlanmasında emeği geçen Yozgat Bozok Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür etti.

Okumaya devam et

Haberler

18 Eylül 2024 tarihinde saat 12.20 de TRT Gap radyosunda Kırtasiye ürünlerini konuşacağız

Yayınlanma

Tarih

Yazar

Okumaya devam et

Haberler

TÜBİTAK 4004 Destekli Sağlıklı Yaşam Çocuk Akademisi Projesi Gerçekleştirildi

Yayınlanma

Tarih

Yazar

Üniversitemiz Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanan bilimsel projeler bir bir hayata geçiyor. TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında “Sağlıklı Yaşam Çocuk Akademisi: Çocuklar için Bilimin Işığında Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri” başlıklı proje gerçekleştirildi.

Sağlıklı yaşam etkinliklerini, bilimsel temelli ve etkileşimli uygulamalarla kazandırmayı hedefleyen proje, bilimsel etkinliklere dayalı olarak sağlıklı yaşam alışkanlıklarını keşfetme ve benimseme amacı ile hayata geçirildi. Proje, bilimin ışığında sağlıklı yaşamı keşfetmek ve genç nesilleri bilinçli ve sağlık odaklı bireyler olarak yetiştirme hedefi ile sürdürülebilir kalkınma hedeflerine de hizmet ediyor.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Şener Taplak’ın “Yürütücü”, Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Doğan Yüksekol ile Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selen Özakar Akça’nın “Araştırmacı” olarak yer aldığı TÜBİTAK 4004 destekli “Sağlıklı Yaşam Çocuk Akademisi: Çocuklar için Bilimin Işığında Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri” isimli proje, 10-14 Haziran tarihleri arasında 12 farklı atölye çalışması ile yapıldı.

Proje kapsamında Prof. Dr. Hamdi Temel, Doç. Dr. Ferhat Karakaya, Doç. Dr. Ergün Yurtbakan, Dr. Öğr. Üyesi Süha Kuşçu, Dr. Öğr. Üyesi Yurdagül Günaydın, Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Gürkan, Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Çakmak, Öğr. Gör. Merve Koçak, Öğr. Gör. Meryem Akbulut Bakır, Öğr. Gör. Elif Gökmen, Arş. Gör. Ahu Pınar Turan, Psikolojik Danışman Mevlüde Çağlayan eğitmen, Yozgat Halk Eğitimi Merkezi’nden Fatima Arslan, İl Milli Müdürlüğü ARGE biriminden Eda Özdemir Gümra, iş sağlığı uzmanı Yasin Canverdi ve  sağlık personeli Rıza Atasoy ise ilgili atölyelerde rehber olarak görev aldı.

10-12 yaş grubu 24 çocuğun katılımı gerçekleştirilen projede  “Yasam Bulgularımı Öğreniyorum, Sağlıklı Dişler Işıldıyor, Her şeyin Başı Sağlık: Sağlık Okuryazarlığı, Sağlık Parmaklarımda: İşaret Dili, Mikropların Dünyasını Tanıyorum: Temiz Eller-Sağlıklı Yarınlar, Zorba Olma Dostum Ol: Akran Zorbalığının Farkındayım, Ekranla Değil Akranla Bağ Kuruyorum, Sağlıklı Adımlar Zinde Yasam, Genç ilk Yardımcılar İş Başında, Duygusal Farkındalık ve Öfke Yönetimi, Minik Şefler Sağlıklı Beslenme ve Obezite Farkındalığı, Genç Bahçıvanlar İş  Başında: Sağlık için Sıfır Atık ve Sürdürülebilir Çevre Duyarlılığı ”  atölyelerinde bilimin ışığında sağlıklı yaşam etkinlikleri gerçekleştirildi.

Okumaya devam et

Trendler

Prof. Dr. Hamdi Temel © 2020 Tüm hakları saklıdır. Site içerisindeki yazıların izinsiz ve kaynak gösterilmeden paylaşılması yasaktır.

Toplam Ziyaretçi Sayısı

maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş