Bizimle iletişime geçin

Haberler

Hamdi Hoca Çamlık TV’ye Konuk Oldu

Yayınlanma

Tarih

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Hamdi Temel hoca gazetemiz köşe yazarı gazeteci yazar Ahmet Sargın’ın hazırlayıp sunduğu: “Sürmeli Şiir Akşamları”Programına konuk oldu. Bozuk Üniversitesi öğrencilerin de şiir okuduğu program büyük ilgi gördü.

Resim önizlemesi

Çıkardığı: “ Naylon Aşkı Öldürür! ve “Susuz Aşk Yaşanmaz” isimli kitaplarıyla büyük ilgi toplayan  Hamdi hoca programda kitaplarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.“Naylon Aşkı Öldürür” isimli kitabında gıdaların taşınması ve poşetlenmesinde naylon torba kullanımın insan sağlığına verdiği zarara dikkat çekmek istediğini söyledi ve bunda da çok başarılı olduk dedi. Kansere ve bir çok hastalığa davetiye çıkaran naylon poşet kullanımı yerine bez torba kullanımını öneriyoruz dedi. Naylon kullanımın insan sağlığı için tehlikeli olduğunu vurguladı. Artık tüm ülkeler naylon kullanımını engellemeye çalışıyor dedi.

Sargın’ın sorusu üzerine ikinci kitabının konusuyla ilgili de açıklamalarda bulundu: “Susuz Aşk Yaşanmaz” kitabımız da: “Plastik su bidonlarına dikkat çekiyoruz” dedi. Su bidonları ve plastik kaplar insan sağlığına zararlı. İçerisinde gıda maddeleri taşıdığımız bu bidonlar zaman geçtikçe sağlığa zararı artıyor bir de çevre kirliliği yaratıyor, mevsim değişikliklerine yol açıyor dedi. Biz bu eserimizle insan sağlığına dikkat edilmesini vurguluyoruz dedi.

Resim önizlemesi

Programda kendi yazdığı şiirlerini de yorumlayan Hamdi hoca şiir ve edebiyatla sağlıklı yaşamaya dikkat çekmek istiyoruz: “Dünyamız kirleniyor, iklimler değişti, hastalıklar çoğaldı kanser hastalığı arttı, dünyamız çölleşmeye başladı; bir sağlık uzmanı olarak biz bunları şiire, edebiyata dökerek insanımıza faydalı olmaya çalışıyoruz dedi. Programa Bozok Üniversitesi öğrencileri de şiir yorumlarıyla katıldı ve program büyük ilgiyle takip edildi.

Programı hazırlayıp sunan gazetemiz köşe yazarı, şair yazar Ahmet Sargın, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hamdi Temel hocaya ve öğrencilerine gösterdikleri bu yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti ve Çamlık TV’nin kapıları her zaman size açıktır dedi.

Okumaya devam et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Yozgat’ta öğrenciler mikroplastiklerin zararları konusunda bilgilendirildi

Yayınlanma

Tarih

Yazar

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından “Görünmeyen Tehlike Mikroplastikler” konulu konferans düzenlendi.

Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çevre Bilincini Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamdi Temel konuşmacı olarak yer aldı.

Temel, konferansta, çevre kirliliği ve mikroplastiklerin canlı yaşamına etkilerine ilişkin sunum yaptı.

Plastiklerin, günlük yaşamda yoğun şekilde kullanılması nedeniyle mikroplastik oluşumuna yol açtığını anlatan Temel, “Damarlarımızda dolaşan kanda bile artık mikroplastikler yer almakta. Fareler üzerinde yapılan deneylerde, mikroplastiğe maruz kalan hayvanların depresyon benzeri belirtiler gösterdiği ve sinir sistemi iletişiminde bozulmalar yaşandığı gözlemlendi.” diye konuştu.

Temel, plastik kullanımının azaltılması gerektiğine dikkati çekerek, “Bez ve kağıt torbaların kullanılması, plastik ambalajlara alternatiflerin tercih edilmesi gerekiyor. Aksi halde mikroplastikler, tüm canlılar için ciddi bir tehdit oluşturmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin çevre bilinciyle ilgili düşüncelerini paylaştığı programda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Fatih Şahin, Prof. Dr. Temel’e plaket takdim etti.

Okumaya devam et

Haberler

Bozok’tan Muş’a bilim yolculuğu: Prof. Dr. Hamdi Temel

Yayınlanma

Tarih

Yazar

Muş Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri” farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.

87’ncisi düzenlenen “Çay Bahane Sohbetleri” projesinin konuğu Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hamdi Temel oldu.

“Plastik Hayatlar ve Kanser” başlığı altında öz bilgiler paylaşan Prof. Dr. Hamdi Temel, katılımcıların soruları ışığında öneri ve görüşlerini de aktardı. Mikroplastiklerin çevrede pek çok alanda bulunduğun değişik örneklerle anlatan Temel, plastik kullanımının insan sağlığı üzerindeki etkilerinden bahsetti ve özellikle kanserle olan bağlantılarına dair bilgiler aktardı.

Dijital ortamlarda da yayınlanarak halkın faydalanmasına fırsat verilen sohbet programında akademisyenlerin yanı sıra Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican’da katıldı ve verdiği bilgiler için Prof. Dr. Temel’e teşekkür etti.

Okumaya devam et

Haberler

Muş Alparslan Üniversitesi “Genç Ar-Ge Söyleşileri” ile Akademisyenleri Liselilerle Buluşturdu

Yayınlanma

Tarih

Yazar

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğünün konuğu olarak şehirde bulunan gönüllü akademisyenler, Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Genç Ar-Ge Söyleşileri” ile ziyaret ettikleri okullarda 11 Nisan 2025 Cuma günü liseli gençlerle bir araya geldiler.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kenan Yıldırım’ın koordinasyonunda İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhammet Kurulay, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rahmi Ünal ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hamdi Temel ile Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından verilen eğitim semineri niteliğindeki buluşmalarda Muş Alparslan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Salih Özer, Doç. Dr. Bayram Arıcı ve Dr. Öğr. Üyesi Adem Şehitoğlu konuklara eşlik ettiler.

Muş Anadolu Lisesi’nde Prof. Dr. Muhammet Kurulay “Yapay Zeka ve Öğretime Etkileri”, Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Prof. Dr. Rahmi Ünal “Eklemeli İmalat Teknolojilerinin Sürdürülebilirlik Açısından Önemi“, Muş Fen Lisesi’nde Prof. Dr. Hamdi Temel “Plastik Hayatlar ve Kanser” ve Muş Selahattin Eyyubi İmam Hatip Lisesi’nde Prof. Dr. Mustafa Böyükata “Araştırarak Gelişen Bir Genç Olmak” başlığı etrafında çalışmaları ve deneyimleri ışığında bilgiler paylaştılar.

Etkileşimli bir yolla gerçekleştirilen söyleşilerde gençlerin geleceğe ilişkin yön belirlemede faydalarına olacak ve daha nitelikli bir kariyer yolculuğuna yönelmelerini teşvik edecek öneriler de aktarılıp öğrencilerin sorularına cevaplar verildi.

Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de ilgi gösterdikleri etkinliklerle ilgili düşüncelerini paylaşan Muş Anadolu Lisesi Müdürü Remzi Sayılğan, Muş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erhan Subaşı, Muş Fen Lisesi Müdürü Kasım Aktaş ve Muş Selahattin Eyyubi İmam Hatip Lisesi Müdürü Cahit Demirağ alanında yetkin öğretim üyelerini okullarında görmekten duydukları memnuniyeti ve öğrencilerin ilgilerinin kendileri için de sevindirici olduğunu ifade edip teşekkür ettiler.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kenan Yıldırım, üniversite olarak şehre yönelik çalışmalarda eğitim öğretim faaliyetlerine katkı vermeyi öncelediklerini belirtti.  Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican yönetim olarak yörede eğitimin her kademesinde iş birliğine açık durduklarını vurguladı ve hem ziyaret edilen okul yöneticilerine hem de davetlerine olumlu karşılık vererek söyleşi gerçekleştiren akademisyenlere teşekkür etti.

Okumaya devam et

Trendler

Prof. Dr. Hamdi Temel © 2020 Tüm hakları saklıdır. Site içerisindeki yazıların izinsiz ve kaynak gösterilmeden paylaşılması yasaktır.

Toplam Ziyaretçi Sayısı

maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş