Bizimle iletişime geçin

Haberler

D.Ü’de Uluslararası İşbirliğiyle İlk Doktora Çalışması

Yayınlanma

Tarih

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel ile Kazakistan’da bulunan Kazak – British Teknik Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden, Doç. Dr. Alexey Zazybin ve Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Aydemir uluslararası düzeyde ortak bir çalışmaya imza attı.

İyonik sıvıların katalitik uygulamaları üzerine çalışan Doç. Dr. Alexey Zazybin ve doktorantı Khadichakhan Rafikova, homojen ve heterojen katalizör dizaynında ve fosfor temelli ligandlar ve benzer çalışmalar yürüten Prof. Dr. Hamdi Temel, Doç. Dr. Murat Aydemir ile Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde (DÜPTAM) çalışmalarına devam etti.

Temel ve Aydemir öncülüğünde aminofosfin ve bis (fosfininoamin) temelli ligandların metal kompleksleri hazırlanarak transfer hidrojenasyon reaksiyonlarındaki katalitik aktivitelerinin incelendiğini kaydeden Rafikova, SCI indeksine giren dergilere yayımlamak amacıyla bu çalışmanın gönderildiğini aktardı.

Okumaya devam et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Prof. Dr. Hamdi TEMEL’in söyleşi programı

Yayınlanma

Tarih

Yazar

📚 Edebiyat ve Akademinin Buluşma Noktası
Cumartesi günü Yozgat’ta şiir, düşünce ve akademik birikimle dolu özel bir söyleşiye davetlisiniz!
Yozgat Şair ve Yazarlar Derneği’nin katkılarıyla, Yozgat Bozok Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen kitap söyleşi programımızda, hem edebi hem akademik perspektiften eserlerimi konuşacağız.
Şiirden bilime, edebiyattan toplumsal sorumluluğa uzanan bu yolculukta siz değerli katılımcılarla buluşmak benim için büyük bir onur.
📍 Yer: Spor Vadisi Yozgat Gençlik Merkezi Has Odası
📅 Tarih: 10 Ocak 2026 Cumartesi saat 13.30 ile 14.30 arası
🎙️ Edebiyat ve akademiye gönül veren herkesi bekliyoruz.
Gelin, kelimelerin ve bilimin izinde birlikte yürüyelim

Okumaya devam et

Haberler

Misvak Bitkisinin Farmakolojik Açıdan İncelenmesi

Yayınlanma

Tarih

Yazar

Seminer Duyurusu

Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Farmakoloji Anabilim Dalı bünyesinde, Ecz. Yüsra Zeybek tarafından Prof. Dr. Hamdi Temel danışmanlığında hazırlanan “Misvak Bitkisinin Farmakolojik Açıdan İncelenmesi” başlıklı seminer sunumu gerçekleştirilecektir.

📍 Yer: Tıp Fakültesi Seminer Salonu 📅 Tarih: 10 Aralık 2025 🕒 Saat: 11.00

Bu seminerde misvak bitkisinin farmakolojik özellikleri ve sağlık üzerindeki etkileri bilimsel bir bakış açısıyla ele alınacaktır.

Okumaya devam et

Haberler

Adaptogen Bitkilerin Merkezi Sinir Sistemi Üzerindeki Etkileri

Yayınlanma

Tarih

Yazar

Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Farmakoloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen seminer kapsamında, Ecz. Helin Öztürk (Öğrenci No: 91128324009), danışmanı Prof. Dr. Hamdi Temel eşliğinde “Adaptogen Bitkilerin Merkezi Sinir Sistemi Üzerindeki Etkileri” başlıklı sunumunu gerçekleştirecektir.

📍 Yer: Tıp Fakültesi Seminer Salonu 📅 Tarih: 10 Aralık 2025 🕒 Saat: 11.00

Bu seminerde adaptogen bitkilerin merkezi sinir sistemi üzerindeki farmakolojik etkileri ele alınacak ve doğal tedavi yaklaşımlarına bilimsel bir perspektif sunulacaktır.

Okumaya devam et

Trendler

Prof. Dr. Hamdi Temel © 2020 Tüm hakları saklıdır. Site içerisindeki yazıların izinsiz ve kaynak gösterilmeden paylaşılması yasaktır.

Toplam Ziyaretçi Sayısı

maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş